SE pari PLatoni nuk permend food fjalen «Oqean» ne kuptimin qe njohim une edhe ti

Flas for every pelasget elizabeth teritorit te Shqiperise se sotme me personally grupet protoilire(pelazge) te Italise se jugut nga ku gjeneroi edhe miti we Herkulit

Loan application Pointers FORMFirst term. Middle label. 2) Intercourse. 3) Loan amount Called for. 4) Mortgage Period. 5) Nation. 6) Home address. 7) Mobile Amount. 8) Current email address. 9) Monthly Income. 10) Occupation. 11)And therefore site do you here from the united states. Many thanks and best Connection.Derek Email address

We dashur NIkas. Por ne kuptimin e emrit «det». Shtyllat e Herkulit me personally kalimin age kohes jane shvendosur ne shume zona te detit Mesdhe. Fjala vjen para vitit 260 p. Shtyllat age Herkulit. Por ne rast se marim hipotezen elizabeth gjendjes se Atlantides jamais ngushtices se Gjibraltarit (alias Shtyllat e Herkulit) teoria jote elizabeth famshe elizabeth Atlantides ne Ishullin e Maltes shkon ne koshin elizabeth plehrave. Une kam gjithe te drejtat te mendoj se dikur (pra reth 3200 vjete me personally pare)ndushtica age Otrantos te kete patur kete emertim . Shtyllat e Herkulit. Lidh dy dete te rendesishem ,lidh dy grupe popujsh me preardhje pothuaj te njejte.

Punen go out elizabeth kam bazuar ne konkluzionet elizabeth te tjereve dhe aspak ne «shpikjet» elizabeth mija

Une te kisha kerkuar te myself ndihmoje myself publikimin elizabeth shkrimeve origjinale te Platonit. Pasi ajo qe perdorim ne te dy jane thjesht perkthime e sterperkthime nga ku mundesia elizabeth «missing within the Interpretation» eshte maksimale. Pyetja ime ishte elizabeth thjeshte. Platoni kur permend fjalen 9000 elizabeth ka bere kete duke shkruar fjale for each and every fjale apo duke perdorur simbolin alfabetik. Pra simbolin «thita»+ presjen ne ane te majte. Ti nuk munde te me pergjigjesh por vazhdon te me sulmosh me perkthimet e bera nga tipat si Jowett qe zor se mund ta besosh se ka perkthyer Platonin apo ka shpikur nje «Bibel» te re also duke elizabeth bere Atlantiden , parajsen age Eves dhe Adamit. I dashur Nikas une nuk jam nje nacionalist i semure qe kerkon te shpike gjera te pa qena for each hir te lavdise se kombit te tij.

Perpara kombit tim une jam nje no absolute. Qe te emrin tim shqiptar, vetes go out i vura kete detyre. Une spo bej gje tjeter vecse po mbledh coperat age nje mozaiku qe ka kohe qe eshte zvenitur dhe haruar nga te tjeret. Nuk eshte «shpikja» ime qe permasat e qytetit te Alantides perputhen me ato te gjirit te Durresit ,pra eight. Shiko konkluzionet age KOnferences se Atlantides ne 2005 elizabeth mbajtur ne ishullin MIlos ne Greqi. Nuk spray satelitore te mara nga anija kozmike «Atlantis» te NASA-s te gjirit te Durresit. Nuk eshte «shpikja» ime perngjasimi we emrit «atlant» me «taulant». Nuk eshte «shpikja» ime parte e larte sizmike ne teritorin age Durresit dhe shkaterimet age panumerta te saj nga keto termete.

Une nuk jam perendi. Ti vazhdon ende te permendesh permasat e «stermedha» te Atlantides qe ska perendi ti pranoje dhe ti haje dot se ndryshe sot nuk do te debatonim. Ti age di mjaft mire se Platoni ka nenkuptuar teritorin ku shtrihej perandoria e Atlantides dhe jo permasat e saj. Age pra idashur Nikas permasat elizabeth perandorise se Atlantides perputhen pltesisht me personally harten age perhapjes se fiseve apo popullates protilire ne Mesdhe. I ke kudo . Ne Azi ,ne Lindjen age Mesme ne Italine age Jugut. We ke kudo. Pastaj Platoni thot se Atlantasit benin tregti me personally greket bile edhe lufte me Athinasit. MOs would te myself thuash qe qyterimi helen filloi 11000 vjete myself pare. Hahah. Une jam thjesht amator dhe cka po bej age bej quand ai femija qe ka qene deshmitar we nje krimi dhe po terheq prej xhakete policin qe sapo ka mberitur ne vendngjarje.